Waarom aluminium?

Waarom werkt Alumiant met aluminium?

De voordelen van aluminium

Men denkt vaak dat aluminium kozijnen een koud en strak uiterlijk hebben en voornamelijk passen in een modern of industrieel pand. Tegenwoordig kunt u ook heel goed aluminium kozijnen plaatsen in een woning met een klassieke uitstraling.

Het vervangen van oude houten kozijnen door goed geïsoleerde aluminium profielen is niet alleen een mooie en kwalitatief hoogwaardige oplossing, maar zal ook veel rendement opleveren als het gaat om energiebesparing.

De voordelen van aluminium

Aluminium heeft een aantal voordelen ten opzichte van kunststof of hardhout. Aluminium is een metaal dat niet krimpt, niet vervormt, niet scheurt, niet rot en niet roest. Aluminium is veelzijdig, sterk en licht en dus uitermate geschikt voor het gebruik voor kozijnen, schuif of vouwwanden en bijvoorbeeld serres en veranda’s. Door de sterkte kan je in verhouding tot kunststof en hout vrij slank werken. Aluminium is voor meer dan 95% recyclebaar, uw product is op den duur bijna volledig te hergebruiken en dus goed voor het milieu. Het andere grote voordeel van aluminium kozijnen is dat deze niet geschilderd hoeven te worden en weinig tot geen onderhoud behoeven. Wanneer er u voor zorgt dat deze eens per jaar goed gereinigd worden kunt u jaren van uw product kunt genieten.

Aluminium deuren en ramen zijn uiterst veilig en dat heeft alles te maken met het feit dat een aluminium profiel in de basis al uitzonderlijk sterk is. Maar daarnaast kennen we nog een aantal extras voor optimale beveiliging. Slecht nieuws voor inbrekers, maar goed nieuws voor u!

Uw aluminium kozijnen kunnen geleverd worden in alle kleuren

Zoals voor het volledige assortiment van Alumiant geldt, leveren wij onze kozijnen in ruim 200 verschillende RAL-kleuren worden, waarbij de binnen- en buitenzijde ieder afzonderlijk hun eigen kleur kunnen hebben (Bi-Color). De meeste kleuren ook leverbaar zijn in een matte uitvoering of een structuurlak.

Het uiterlijk van een aluminium kozijn is kent vele mogelijkheden

Er zijn verschillende profieltypen mogelijk, zoals vlakke profielen maar ook het renovatieprofiel en het staal-renovatieprofiel. Het uiterlijk van het renovatieprofiel vertoont veel overeenkomsten met houten kozijnen en dat van het staal-renovatieprofiel van stalen kozijnen. Een vlak profiel heeft echter een meer modern en strak karakter.

Ons assortiment ramen en deuren

Met een eventuele bouwtekening van uw nieuwbouw of bestaande pand kunnen wij vrijblijvend een offerte uitbrengen, uiteraard is een gesprek bij u op locatie ook mogelijk. Wij leveren maatwerk voor renovatie, nieuwbouw, restauratie en verbouw, waarbij u kunt denken aan de volgende producten:


• Ramen en deuren – Draaikiepramen;
• Schuifpuien – Vouwwanden;
• Balkonbeglazing – Vliesgevels;
• Brandwerende kozijnen 30 minuten WBDBO.
• Brandwerende kozijnen 60 minuten WBDBO.

De beglazing van uw aluminium kozijn

Tegenwoordig worden bijna alle kozijnen geleverd met HR++ argon gas gevuld glas = isolatie waarde 1.1 K/wrd met een spouw breedte van 15mm. Dit draagt bij aan het leef comfort van de woning of het pand. Ook het toepassen van zonwerende beglazing is een goed keus, u houdt dan tot 60% stralingswarmte buiten maar behoudt toch maximaal licht in de achterliggende ruimte.

Reynaers aluminium systemen

Alumiant werk ondermeer met het gerenomeerd profiel systeemhuis Reynaers. Reynaers zorgt voor goede support en is continu bezicht met het door ontwikkelen van profielen en hun producten. We bring aluminium to life is een spreuk welke perfect past bij Reynaers.